Wittem een vijfdaagse pelgrimstocht

Deze mooie wandeltocht loopt langs verschillende inspirerende plaatsen. Je start aan het klooster van Wittem, om door de mooie Voerstreek aan te komen in Val Dieu. Op dag 2 loop je van de abdij van Val Dieu tot in Olne. Een mooi plekje midden in het land van Herve. Vanuit Olne gaat de route via het bedevaartsoord Banneux naar Soiron, waar je ook logeert. Dan een korte wandeling richting Thimister, om dan de laatste dag nog een fiks eind te stappen door de Voerstreek langs kastelen, het Amerikaans kerkhof naar het klooster van Wittem.

Let op : dit is een wandeltocht voor gevorderde wandelaars. De dagtochten zijn lang maar ook zwaar, want de heuvelende Voerstreek en het Land van Herve zijn niet te onderschatten en er worden heel wat hoogtemeters afgelegd. Maar het is een prachtige tocht.
De vertrekplaats kan je kiezen in één van de 5 overnachtingsplekjes (meestal ook rekening houdend met de beschikbaarheid!)

Dag 1

Aankomst vanaf 16h in het hotel naast de abdij van Wittem. Je kan daar ook avondeten, vergeet niet te reserveren!

Dag 2

Na het heerlijke ontbijt vertrek je voor de eerste wandeldag. 22 km
Door de mooie Voerstreek, langs riviertjes. Door Noorbeek en Sint Martensvoeren waar je zeker iets voor je picknick vindt. Je vertrekt richting abdij van Val Dieu waar je slaapt in een hotel met avondmaal (drank niet inbegrepen) .

Dag 3

Opstaan en genieten van een heerlijk ontbijt. Een wandeling door het land van Herve van ongeveer 20km staat vandaag op het programma.

Je slaapt in een Bed en Breakfast in Olne, hier krijg je ook een welkomsaperitiefje en een spaghetti als avondeten.

Dag 4

Opstaan en je heerlijk streekontbijt staat klaar! Je begint de dag met een steile klim richting Banneux. Daar staat de koffie al klaar en loop je verder door het bos richting Pepinster.
In Pepinster kan je je even bevoorraden, maar je kreeg vandaag ook een picknick mee! Via Pepinster in het dal en Cornesse op de heuvelkam, kom je in één van de mooiste dorpjes van Wallonië terecht: Soiron.
Hier slaap je ook in een leuke B&B, is deze volzet, moet je nog even verder richting Herve. Totaal 16km (of 23 km).

Dag 5

Na het ontbijt, stapschoenen aan voor een lichte wandeling richting Thimister. Je krijgt je picknick mee.
Dit is een rustige wandeldag. Even bekomen. Maar dan kan je ook meer genieten en op het kerkplein van Thimister, één van de mooiste dorpjes van Wallonie, een biertje drinken en enkele kilometers verder bevindt zich het hotel. Daar staat ook een avondmaal klaar.

Dag 6

Laatste maar lange wandeldag van 20 km, je loopt voorbij het mooie Amerikaanse kerkhof, voorbij een oud en leegstaand spoorwegstation met vele lege treinen en voorbij kasteel Beusdaal. Langzaam kom je dan weer aan het klooster van Wittem!
Overnachting in start hotel.

Dag 7

Ontbijt, inpakken en uitchecken met weer heel wat ervaringen rijker!

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen met heerlijk streekontbijt en 5 wandeldagen tussen de 15 en 24 km
 • volledige uitgewerkte wandelbeschrijving
 • wandelpakket opgestuurd
 • duidelijke tourinformatie bij aankomst (bv. logeeradressen)
 • 4 keer avondmaal:
  avondmaal op wandeldag 1, avondmaal en aperitiefje op wandeldag 2, klein avondmaal op wandeldag 3, avondmaal op wandeldag 4 
 • lunchpakket wandeldag 3, lunchpakket wandeldag 4 , let op .. op andere dagen moet je zelf je lunchpakket voorzien
 • gratis koffie of thee in je thermos te verkrijgen bij B&B
 • een kleine verrassing in Banneux
 • natuurlijk bagagevervoer
 • 24h op 24h bijstand of assistentie tijdens de wandelingen

720 euro per persoon

Er geldt een supplement van 200 euro voor één persoon.

Verblijf je één nacht minder, dus je vertrekt meteen na de laatste wandeldag naar huis, krijg je een korting van 70 euro dus
650 euro per persoon.