Wandelen met kids

Een sportieve familie, en graag een echte wandelvakantie langs kleine dorpjes, door bossen en weilanden, met hier en daar leuke verrassingen?
Dan hebben we voor jullie een uitgewerkt voorstel.
We wandelen in 4 wandeldagen vanuit Olne naar Theux en Spa en weer terug, bezoeken het bedevaartsoord in Banneux, de burcht van Franchimont, we eten taart in Tancrémont, nemen een kabeltreintje en slapen telkens in kindvriendelijke hotels (met familiekamers).

Dag 1

Aankomst vanaf 16h in Bed and Breakfast Aux quatre bonniers. Je geniet nog van een welkomstaperitiefje en een avondmaal: een kleine spaghetti (water, thee en koffie inbegrepen, maar andere drank niet inbegrepen).
We geven je dan al meteen heel wat informatie, en de beschrijvingen van de wandelingen (geplastificieerd) want dan ben je klaar om ‘s ochtends meteen na het ontbijt te vertrekken met je eerste wandeling. Je kan je daarna rustig in je kamer installeren. (tot 2 volwassenen en 2 kinderen in één kamer)

Dag 2

Na het heerlijke streekontbijt vertrek je voor de eerste wandeldag.  Je neemt onze huisgemaakte uitgebreide picknick mee.

Je begint de tocht met een mooi pad langs de Vesder, om dan de steile klim naar Banneux aan te vatten, in Banneux een kleine koffie, en een kleine verrassing.
Daar volg je een klein beetje de GR route door de bossen en langs een prachtige veldweg met uitzicht over de hoge venen tot in Spa,  om dan in het mooie Hodbomont met eeuwenoud kapelletje terecht te komen, en via een riviertje dalen we af naar Theux.

Overnachting in hotel in Theux, met familiekamers, niet super deluxe maar wel midden in het stadje en daar vind je iets leuks om ’s avonds te eten dus avondeten niet inbegrepen en kan je ook de picknick voor de volgende dag klaarmaken en waar je bagage netjes voor je klaarstaat .

Of het kan zijn dat je logeert in een kleine gîte in het centrum. Met ontbijt.

Wandeling ongeveer 15 km met maar één heel steile klim.

Dag 3

Eerst ontbijten en dan wandelen! Eerst even uit het stadje langs de rivier de Hoëgne om dan na een steile klim en daarna een prachtg uitzicht het bos weer in te duiken. Even later zie je op de andere heuvel de burcht van Franchimont, weer een mooi bos om dan af te dalen naar een drukkere weg. Die steek je over, en dan kom je via een mooie dreef in Spa terecht. Je hotelletje ligt in Spa maar iets hoger… je moet een kabelliftje nemen, maar het is een erg kindvriendelijk en groot hotel. Alle voorzieningen aanwezig en je bagage staat netjes voor je klaar.

Wandeling ongeveer 12 km. 

Avondmaal in een restaurant naar keuze (niet inbegrepen), je hebt heel wat keuze in Spa. Bij de beschrijving van de volledige wandeling krijg je een lijstje mee.

Dag 4

Eerst ontbijt en dan door het bos en dan verder langs de burcht van Franchimont (die je bezoekt natuurlijk, tickets inbegrepen), dan naar Theux. In Theux slaap je in hetzelfde hotelletje, maar het is midden in het stadje. Restaurantjes aanwezig.

Ongeveer 12 km.

Dag 5

Deze wandeling is misschien de langste… Je vertrekt uit Theux, en loopt dan via een mooie kleine asfaltweg met weer weidse uitzichten om in Tancrémont aan te komen.
Tancrémont is gekend voor zijn taarten… en natuurlijk staat er een taartje klaar!
Dan is het nog 8 km tot aan de B&B. Via een steile afdaling, en dan langs de rivier (beverhut en oude ruïne).

Moe en voldaan, kom je aan en staat er een klein aperitiefje klaar in onze B&B.

Dag 6

Eerst een heerlijk streekontbijt, maar dan is het helaas tijd om uit te checken!

 

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen met heerlijk ontbijt
 • dus 4 wandeldagen met wandelingen van rond de 12 – 16  km 
 • volledige uitgewerkte wandelbeschrijving met (staf)kaarten en geplastificieerd
 • welkomstaperitief, spaghetti als avondmaal op eerste dag
 • lunchpakket dag 1
 • gratis koffie of thee in je thermos te verkrijgen bij B&B
 • kleine verrassingetjes onderweg!!
 • inkom burcht franchimont en kabelliftje in Spa!
 • koffie en rijsttaart op de laatste wandeldag (en ’s avonds aperitiefje)
 • natuurlijk bagagevervoer
 • bagagelabels worden meegeleverd
 • 24h op 24h bijstand of assistentie tijdens de wandelingen (je kan ons steeds bereiken bij problemen) of ik kan je komen ophalen, moest het wat te ver worden!
 • ev terugbetaling van de onkosten van openbaar vervoer tijdens de 4 wandeldagen (er is treinverbinding van het ene hotel naar het andere indien nodig of ik kan je komen depanneren!)

Prijs

Een familie van vier (2 volwassen en 2 kinderen onder de 14 jaar… familiekamers ) betalen 1499 euro.
Voor aparte kamers, vraag een offerte!