Olne - Soiron - Tancrémont - Theux - Banneux - Olne

Dag 1

Aankomst vanaf 16h in Bed and Breakfast Aux quatre bonniers. Je geniet nog van een welkomstaperitiefje en klein avondmaal…  een kaas en/of vlees schotel (drank bij avondeten is niet inbegrepen). We geven je dan al meteen heel wat informatie want dan ben je klaar om ‘s ochtends meteen na het ontbijt  te vertrekken met je eerste wandeling.

Je kan je daarna rustig in je kamer installeren en genieten van de sauna.

Dag 2

Na het heerlijke streekontbijt vertrek je voor de eerste wandeldag. En je vertrekt voor een lange wandeling richting Limbourg. Na één steile klim, volg je de GR573, over de heuvelkam. Lichtjes dalend kom je dan via een klein paadje Sorion binnengewandeld. Soiron is één van de mooiste dorpjes van Wallonie. Daarna loop langs een bospad richting Cornesse. Via een pad met geweldige uitzichten kom je in je hotel aan.

Overnachting in een prachtig hotel, waar je bagage netjes voor je klaarstaat. Wandeling ongeveer 12 km.

Avondmaal in het restaurant van het hotel (kan enkel op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagavond). Het restaurant in Soiron is wel open op zondagmiddag, daar kan je dan iets warm eten.

Dag 3

Opstaan en genieten van een heerlijk ontbijt. Voor picknick en extra water wordt gezorgd. Klaar voor wandeling 2. Je steekt de Vesder over en loopt door het bos richting Pepinster. In Pepinster beklim je de hoge rots en volg je de rivier de Hoëgne, om zo via een klimmetje in Sohan te komen en dan volg je de weg door een prachtige vallei richting Oneux. Vanuit Oneux loop je via het bos richting Franchimont.

In Franchimont ben je vlak bij Theux waar een kleine B&B je verwelkomt. Moest er geen plaats zijn, loop je via Oneux rechtstreeks naar Theux (restaurants aanwezig) en loop je via een riviertje richting Hodbomont waar je kan overnachten. Ongeveer 15 km.

Avondmaal in een restaurant naar keuze in Theux (niet inbegrepen).

Dag 4

Opstaan en je ontbijt staat klaar! Maar dan staat er nog een mooie boswandeling op het programma! Via de burcht van Franchimont kom je uit in Jevoumont, langs het mooie Hodbomont, met eeuwenoud kapelletje, even langs de weg om dan aan Mont Theux de weg over te steken. Daar nog even een kleine verrassing, maar dan ben je bijna in Banneux. Het bedevaartsoord met vele restaurantjes en ook enkele winkeltjes. Na Banneux volg je het GR5 pad langs Fraipont naar de Bed and Breakfast. Ongeveer 12 km.

Moe en voldaan, kom je aan en staat er een koffie met gebak klaar in Aux 4 bonniers en dan kan je nog nagenieten en uitrusten in Aux quatre bonniers in een suite met sauna.

Dag 5

Eerst een heerlijk streekontbijt, maar dan is het helaas tijd om uit te checken.

 

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen met heerlijk streekontbijt
 • volledige uitgewerkte wandelbeschrijving met (staf)kaarten
 • duidelijke tourinformatie over logeeradressen bij aankomst
 • verrassing in Tancrémont
 • welkomstpakket
 • welkomstaperitief, spaghetti als avondmaal op eerste dag
 • lunchpakket dag 1, lunchpakket dag 2 en lunchpakket dag 3
 • gratis koffie of thee in je thermos te verkrijgen bij B&B
 • een kleine verrassing in Banneux
 • natuurlijk bagagevervoer
 • 24h op 24h bijstand of assistentie tijdens de wandelingen

440 euro per persoon

Start de wandelvakantie op zondag of maandag dan is er een surplus van 20 euro per persoon, dan krijg je een avondmaal na wandeldag 2.

Er geldt een supplement van 160 euro voor één persoon.

Verblijf je één nacht minder, dus je vertrekt meteen na de laatste wandeldag naar huis, krijg je een korting van 80 euro dus 

360 euro per persoon.