Olne - Limbourg - Spa - Olne

 

Dag 1

Aankomst  vanaf 16h in Bed and Breakfast Aux quatre bonniers. Je geniet nog van een welkomstaperitiefje en klein avondmaal …  een kaas en/of vlees schotel (drank niet inbegrepen). We geven je dan al meteen heel wat informatie want dan ben je klaar om ‘s ochtends meteen na het ontbijt  te vertrekken met je eerste wandeling.
Je kan je daarna rustig in je kamer installeren en genieten van de sauna.

Dag 2

Na het heerlijke streekontbijt vertrek je voor de eerste wandeldag. En je vertrekt voor een lange wandeling richting Limbourg. Na één steile klim, volg je de GR573, over de heuvelkam. Lichtjes dalend kom je dan via een klein paadje Sorion binnengewandeld. Soiron is één van de mooiste dorpjes van Wallonie. Daarna loop je in een boog rond Verviers, picknick is inbegrepen en af en toe heb je weids uitzichten, zelfs tot op de Botrange. Via een bospad, steek je de Vesder over en loop je omhoog om dan plots voor de prachtig omwalde middeleeuwse stadsmuur te staan van het historische dorpje Limbourg. Overnachting in B&B, waar je bagage netjes voor je klaarstaat . Wandeling ongeveer 23 km.

Avondmaal in een restaurant naar keuze (niet inbegrepen), reservatie liefst maken bij reservering.

Dag 3

Opstaan en genieten van een heerlijke ontbijt. Voor picknick en extra water wordt gezorgd. Klaar voor wandeling 2. Deze keer wandel je helemaal door de bossen naar Spa. Een deel van de GR15. Deze wandeling is ongeveer 21 km.

Je slaapt in een Bed en Breakfast in het centrum van Spa, ideaal om iets in te slaan voor je picknick en natuurlijk vind je makkelijk een restaurantje! Avondmaal in een restaurant naar keuze (niet inbegrepen).

Dag 4

Opstaan en je ontbijt staat klaar! Maar dan staat er nog een lange wandeling op het programma! Na één lang bospad/dreef loop je Spa uit, steek je de drukke weg over om dan weer te verdwalen in de bossen. Eerst langs een klein dorpje, om dan weer in de verte de burcht van Franchimont te ontdekken, je loopt langs een prachtig kasteel, dan duik je weer het bos in, en later kom je uit in Jevoumont, langs het mooie Hodbomont, met eeuwenoud kapelletje, even langs de weg om dan aan Mont Theux de weg over te steken. Daar nog even een kleine verrassing, maar dan ben je bijna in Banneux. Het bedevaartsoord met vele restaurantjes en ook enkele winkeltjes. Na Banneux volg je het GR5 pad langs Fraipont naar de Bed and Breakfast. Ongeveer 25 km. De langste trek.

Moe en voldaan, kom je aan en staat er een koffie met gebak klaar in Aux 4 bonniers en dan kan je nog nagenieten en uitrusten in Aux quatre bonniers in een suite met sauna.

Dag 5

Eerst een heerlijk streekontbijt, maar dan is het helaas tijd om uit te checken !

Inbegrepen

  • 4 overnachtingen met heerlijk streekontbijt, waarvan 2 overnachtingen in suite met gebruik van de privé sauna in je kamer
  • volledige uitgewerkte wandelbeschrijving met (staf)kaarten
  • wandelpakket opgestuurd met kleine verrassing
  • koffie en gebak bij aankomst op de laatste wandeldag
  • welkomstaperitief, kaas en/of vleesschotel avondmaal op eerste dag
  • lunchpakket dag 1, lunchpakket dag 2 en extra flesjes water
  • gratis koffie of thee in je thermos te verkrijgen bij B&B
  • een kleine verrassing op de Mont Theux
  • natuurlijk bagagevervoer
  • 24h op 24h bijstand of assistentie tijdens de wandelingen

440 euro per persoon

Er geldt een supplement van 80 euro voor één persoon.

Verblijf je één nacht minder, dus je vertrekt meteen na de laatste wandeldag naar huis, krijg je een korting van 60 euro dus 380 euro per persoon.

380 euro per persoon