Olne - Spa - Jalhay via Limbourg - Heusy - Olne

Dag 1

Aankomst vanaf 16h in Bed and Breakfast in Olne. Je geniet nog van een welkomstaperitiefje en klein avondmaal (drank niet inbegrepen). We geven je dan al meteen heel wat informatie want dan ben je klaar om ‘s ochtends meteen na het ontbijt  te vertrekken met je eerste wandeling.
Je kan je daarna rustig in je kamer installeren.

Dag 2

Na het heerlijke streekontbijt vertrek je voor de eerste wandeldag. Je vertrekt richting Banneux, een bekend bedevaartsoord. Je kan een kaarsje branden of even uitrusten aan de grot met gezegend water of winkeltjes met religieuze snuisterijen bekijken. Dan volg je de bossen en kom je langs Hodbomont en Jevoumont, waar je een prachtig uitzicht hebt over de heuvels helemaal tot aan de hoge Venen bij mooi weer.
De GR volgend kom je langs een mooie brede boslaan terecht in Spa.

Avondmaal in hotel inbegrepen (drank niet).

Dag 3

Opstaan en genieten van een heerlijk ontbijt. Voor picknick en extra water wordt gezorgd. Klaar voor wandeling 2. Deze keer wandel je helemaal door de bossen naar Jalhay. Een dorp in de hoge Venen. Een deel van de GR15. Deze wandeling is ongeveer 21 km.

Je slaapt in een Bed en Breakfast of hotel in Jalhay.  Avondmaal in restaurant van het hotelletje. (drank niet)
In Jalhay zijn er heel wat winkeltjes, ideaal om een picknick op te slaan!

Dag 4

Opstaan en je ontbijt staat klaar! Ongeveer 25 km. De langste trek. Via het pad ‘le chemin des échaliers’  loop je richting meer van Gileppe.
Je loopt langs een originele route, je trekt zo van de ene doorgang naar de andere en doorkruist vele weilanden. Een doorgang is een voorziening die voetgangers in staat stelt om door een omheining of haag rondom een weiland te lopen zonder dat het vee kan ontsnappen. Dit kan een draaihekje zijn, een laddertje, poortje of een kleine doorgang aangevuld met een rechte steen.  Dan kom je aan in Limbourg, een mooie vestigingsplaats. Je kan op het mooie pleintje een koffie drinken in de tearoom of in het week-end in brasserie Georges.
Maar niet te lang stil blijven staan, er volgt nog een fliks stukje richting Heusy.

Moe en voldaan,  kom je in de B&B aan en daar krijg je weer een heerlijk avondmaal!  (zonder drank)

Dag 5

Laatste stapdag, weer ééntje van 20 km.
Eerst een heerlijk streekontbijt, dan op weg naar Olne.
Er komen enkele steile klimmetjes (heel erg pittig), gelukkig is er een rustpauze voorzien in Tancrémont met een verrassing. Je krijgt ook een picknick mee. Dan een steile afdaling richting Vesder.
Eens je terug op de GR 573 komt volg je de Vesder even om dan de wandeling te eindigen met een hand en voeten klimmetje !
Het station van Nessonvaux komt in zicht en je bent terug bij de B&B!

Overnachting in B&B in Olne.

Dag 6

Opstaan, heerlijk ontbijten en uitchecken!

Inbegrepen

  • 5 overnachtingen met heerlijk streekontbijt en 4 keer avondmaal  (waarbij 1 klein avondmaal bij aankomst) en 2 keer lunchpakket
  • volledige uitgewerkte wandelbeschrijving met (staf)kaarten
  • wandelpakket opgestuurd
  • duidelijke tourinformatie bij aankomst (bv. logeeradressen)
  • verrassing in Tancrémont
  • welkomstaperitief
  • gratis koffie of thee in je thermos te verkrijgen bij B&B
  • een kleine verrassing in Banneux
  • natuurlijk bagagevervoer
  • 24h op 24h bijstand of assistentie tijdens de wandelingen

650 euro per persoon

Er geldt een supplement van 200 euro voor één persoon.

Verblijf je één nacht minder, dus je vertrekt meteen na de laatste wandeldag naar huis, krijg je een korting van 60 euro dus 
590 euro per persoon.