Volg de GR5

GR5

Loop je de GR5 ? Of de GR563 of de GR573 ? Dan kom je voorbij onze B&B. En vooral… dan bezoek je onze prachtige streek !

Reserveer je graag leuke B&B of hotelletjes langs de route, dan kan je steeds op ons initiatief rekenen. Wij maken voor jullie een aangepast voorstel. Met of zonder bagagevervoer.

Dat maakt alles natuurlijk veel aangenamer !

Wij boeken dan ook graag een hotel of bed and breakfast voor jullie. Aarzel niet om ons ook daarvoor te contacteren!

We maken met plezier een offerte!

Of je kan gebruik maken van één van volgende kant en klare voorstellen!

Lees hier alvast een verslag van enthousiaste wandelaars: Getest: de GR5: inspanning of ontspanning?

Voorstel 1: Van Olne naar Vielsalm!
3 stapdagen, 4 overnachtingen

Dag 1

Aankomst in een B&B in Olne vanaf 16h. Je krijgt als avondmaal een kaas en/of vleesschotel of spaghetti naar keuze, een welkomsaperitiefje en  natuurlijk wat informatie!

Dag 2

Na een heerlijk streekontbijt, komt de langste wandeling eraan. Een fikse wandeling van ongeveer 25 km tot in Spa! Maar een erg leuk deel, door de bossen, eindelijk in de Ardennen, langs Banneux (het bedevaartsoord) tot in het badstadje.  Je krijgt een lekkere picknick mee voor onderweg.  Jullie hotel ligt ook erg mooi in het park van Spa, midden in het centrum maar toch rustig, het is een heerlijke verblijfplaats, heel wat winkeltjes, restaurantjes, maar ook een dagje thermen kan! 

Dag 3

Weer klaar om te vertrekken. Vandaag loop je tot in Stavelot…  een  wandeling van ongeveer 18 km en je logeert in een sympathieke B&B in het centrum van Stavelot. De abdij van Stavelot is erg gekend, een leuke trekpleister en ook in het stadje vind je vele winkeltjes en restaurantjes.

Dag 4

Klaar voor de laatste wandeldag. Tot in Vielsalm, een korte wandeling van ongeveer 16 km tot in het centrum. Ik werk samen met een mooie B&B in het centrum, lukt dit niet, heb ik nog een tweede mooie verblijfplaats op ongeveer 3km uit het centrum. Dan is de laatste wandeldag, ongeveer 19 km!

Dag 5

Vertrek met de trein in het station van Vielsalm na het lekkere ontbijt, oppikken van de auto aan het station van Nessonvaux .

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen met heerlijk ontbijt
 • 3 wandeldagen met wandelingen vanaf 17 tot 25 km
 • wandelpakket opgestuurd met kleine verrassing en ook enkele kleine verrassingen onderweg
 • één avondmaal: aperitief, en kaas en/of vleesschotel of spaghetti op de eerste avond
 • picknick mee voor eerste wandeldag, op vraag ook koffie en thee in de B&B’s voor thermos
 • lijstje met restaurantjes en eventuele reserveringen
 • natuurlijk elke dag bagagevervoer behalve de laatste dag als je met de trein terugkomt tot in Nessonvaux
 • bagagelabels worden meegeleverd
 • 24h op 24h bijstand of assistentie tijdens de wandelingen (je kan ons steeds bereiken bij problemen)
 • gebruik van railpas bij terugreis van Vielsalm naar Nessonvaux 2 personen dus 2 ritten inbegrepen
 • vervoer van en naar de hoteltjes moesten ze te ver van de GR route liggen, en anders een mooie beschrijving vanaf de GR tot aan het hotel langs kleine paadjes en leuke weggetjes

Op basis van twee personen: 440 euro per persoon (in een tweepersoonskamer)

Kies je voor 3 overnachtingen, dan neem je meteen de trein in Vielsalm na de laatste stapdag. Prijs 380 euro.

 

 

Voorstel 2: Van Visé naar Spa!
3 stapdagen, 4 overnachtingen

Dag 1

Aankomst in Visé. Je logeert in een simpel hotelletje, niet direct mijn favoriet, maar in Visé is er niet veel anders leuk te bekennen, er was een leuke B&B maar die is sinds enkele jaren spijtig genoeg gesloten. Er zijn wel heel wat leuke restaurantjes om ’s avonds iets te eten.
Avondmaal in een restaurant naar keuze (niet inbegrepen).

Dag 2

Opstaan en ontbijten. Dit is de kortste wandeling. Je loopt over de Maas, door een landschap met vele mooie uitzichten. De B&B ligt even uit de route, (wegbeschrijving krijg je mee) maar omdat het een korte wandeldag is, komt dit net goed uit. Een mooi hotel aan de Maas. Er is een brasserie niet ver voor avondmaal of eventueel in hotel zelf, maar vergeet zeker niet te reserveren. Afstand ongeveer 16 km.

Dag 3

Opstaan en je ontbijt staat klaar! Nu een iets langere wandeling, met wat klimmetjes door het mooie land van Herve, alhoewel… het valt nogal mee, en dan kom je in Olne aan de kerk. Omdat de B&B enkele km uit het centrum ligt, word je opgehaald. Je slaapt in een leuke B&B en kan je gebruik maken van de sauna (inbegrepen in de prijs!).

Moe en voldaan, kom je aan en ja hoor…   als avondmaal krijg je een kaas en vleeschotel met aperitiefje of spaghetti en koffie en taart als toetje (kan ook als vieruurtje) ! Ongeveer 22 km.

Dag 4

Na een heerlijk streekontbijt, komt de langste wandeling eraan.  Maar je krijgt een lekkere lunch mee! Een fikse wandeling van ongeveer 28 km tot in Spa! Maar een erg leuk deel, door de bossen, eindelijk in de Ardennen, langs Banneux (het bedevaartsoord) tot in het badstadje. Jullie hotel ligt ook midden in het centrum van Spa, het is een heerlijke verblijfplaats, heel wat winkeltjes, restaurantjes, maar ook een dagje thermen kan! Als dit voor jullie te lang is, we hebben een erg leuke wandelroute die gedeeltelijk de GR volgt tot in Spa langs de dorpjes Hodbomont en Jevoumont, en die is net 20 km. Geef dan maar een seintje.

Dag 5

Vertrek uit Spa met de trein terug naar Visé.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen met heerlijk ontbijt, waarvan 1 overnachting in B&B Aux quatre bonniers in suite met gratis saunagebruik of gelijkaardig
 • 3 wandeldagen met wandelingen vanaf 17 tot 28 km (maar  deze laatste lange wandeling kan net 20 km worden als jullie gebruik maken van onze wandelbeschrijving naar Spa!)
 • wandelpakket opgestuurd met kleine verrassing en ook enkele kleine verrassingen onderweg
 • één avondmaal: aperitief,  en kaas en/of vleesschotel en taart/koffie op de derde avond
  picknick op derde wandeldag
 • lijstje met restaurantjes en eventuele reserveringen
 • bagagevervoer
 • bagagelabels worden meegeleverd
 • 24h op 24h bijstand of assistentie tijdens de wandelingen (je kan ons steeds bereiken bij problemen)
 • vervoer van en naar de hoteltjes moesten ze te ver van de GR route liggen, en anders een mooie beschrijving vanaf de GR tot aan het hotel langs kleine paadjes en leuke weggetjes

Op basis van twee personen: 440 euro per persoon (in een tweepersoonskamer)

Neem je meteen de trein bij aankomst in Spa, dan betaal je maar 380 euro per persoon (in een tweepersoonskamer).