FAQs

Misschien heb je heel wat vragen als je een wandelvakantie plant. We hebben de meeste vragen hieronder beantwoord. Maar heb je er nog enkele andere, aarzel niet om ons te contacteren op info@walkthekat.be.

Wanneer moet ik reserveren?

We nemen enkel reserveringen aan tot 6 weken voor vertrek, maar zelfs dan zal het moeilijk zijn om zeker in het week-end nog te voldoen aan alle eisen (bv. privé sauna). Dus liefst 15 tot 12 weken voor vertrek, om zeker te zijn dat alle overnachtingen in mooie accomodaties geboekt kunnen worden. Dan heb je ook de tijd om jullie goed voor te bereiden en komt het welkomstpakket op tijd aan.

Hoe fit moet ik zijn?

We stellen heel wat verschillende wandelvakanties voor,  met verschillende afstanden en wandeldagen, zo dat je makkelijk je wandelafstand per dag kan kiezen geschikt voor je niveau. Als je geen actieve levensstijl hebt, raden we je toch aan om 6 maanden voor de start van je wandelvakantie regelmatig te wandelen liefst op heuvelend terrein. Aarzel niet om even naar een goede coach of trainer te stappen voor een aansluitend traingingsprogramma. Of kijk even op de website www.wandeltrainingmetton.nl . Hij stippelt verschillende ééndagswandelingen uit in België en Nederland. Ideaal om je voor te bereiden op een meerdaagse wandeltocht. 

Hoe geraak ik aan het beginpunt van de wandeling?

In het toegestuurde informatiepakket krijg je alle informatie over hoe je best in het vertrekpunt geraakt via openbaar vervoer. Het treinstation van Nessonvaux  (op de lijn tussen Luik en Verviers) ligt op minder dan 1 km van de B&B Aux quatre bonniers waar de meeste wandelingen starten en eindigen.

Als je met je eigen vervoer komt, kan je je parkeren in de buurt van de B&B. Achter de kerk in Nessonvaux is er een kleine parking, waar je je auto kan achterlaten tijdens je wandeling. 

Kan ik iets bezoeken tijdens mijn wandeling?

Je hebt verschillende mooie kerkjes.. het kerkje van Saint Hadelin, Fôret, Soiron www.beauxvillages.be… zijn zeker de moeite, maar niet altijd open voor bezoek. Het dorpje Limbourg is gewoonweg prachtig… www.paysdevesdre.be/nl/limbourg

Ook zijn er wandelroutes langs Oneux, Hodbomont… lieflijke dorpjes.

In Spa is een bezoekje aan de toeristische dienst die gelegen is in het gebouw van één van de bronnen. Spa is gekend voor zijn vele art nouveau gebouwen, er is een mooi park en natuurlijk wil je ontspannen zijn er de thermen! www.thermesdespa.com

Ook het kasteel van Franchimont in Theux is te bezoeken.

Banneux.. het bedevaartsoord, een wereld op zichzelf. www.ovatourisme.be 

Wat heb ik allemaal nodig?

Je hebt natuurlijk goede wandelschoenen of bottinen nodig (eventueel trailschoenen, maar niet ideal bij modderig weer)  en liefst waterdicht, comfortabele wandelkledij, zeker een waterdicht (en winddichte) jack/jas en misschien ook broek, een dagrugzakje en handschoenen en muts wanneer je wandelt van november tot maart. Een uitgebreide paklijst krijg je toegestuurd met het welkomstpakket.

Wanneer is het de beste tijd van het jaar?

Natuurlijk zijn alle jaargetijden en alle maanden mooi… maar het makkelijkste is natuurlijk vanaf de lente einde maart tot begin oktober. Daarna kan het heel wat frisser worden …. En iets minder aangenaam voor de minder geoefende wandelaar.

De lente vind ik persoonlijk het mooiste seizoen, alhoewel in de herfst… een Indian Summer met alle mogelijke herfstkleuren is ook sprookjesachtig.

Kan ik mijn hond meenemen?

Spijtig genoeg kunnen we wandelaars met honden niet aanvaarden voor de lusvormige wandelingen, omdat niet alle accomodaties honden aanvaarden. Anderzijds als je kiest voor de klaverbladwandelingen, kan je in de B&B Aux quatre bonniers in kamer Atelier verblijven, waar honden welkom zijn. Je kan dan niet genieten van de sauna, maar er is dan geen surplus voor de hond. Let op! Op tijd reserveren voor deze kamer is zeker noodzakelijk!

Wat gebeurt er als ik het niet kan uitwandelen?

Je kan soms met de trein verder  of met de bus. De bus en treinuren krijg je mee in je welkomstpakket. Ook krijg je de adressen van de taximaatschappijen.

Kan je ergens stoppen voor lunch?

De meeste routes zijn erg afgelegen en lopen door de natuur en niet erg veel langs dorpjes, dus ergens lunchen is bijna niet mogelijk, en daarom krijg je vaak een pick nick mee.

Soms kan je ergens iets eten, dan wordt dit ook duidelijk vermeld bij de wegbeschrijving, ook bakkers en openingsuren. In Spa en Theux vind je wel heel wat lekkers, daar kan je zelf je pick nick makkelijk samenstellen.

Ik ben vegetarisch/ op speciaal dieet, kan je hiervoor zorgen?

Vertel ons je restricties als je boekt. De meeste hotels/B&B’s hebben steeds een vegetarische optie, maar iets meer strikte dieten kan iets moeilijker zijn, we proberen hier in elk geval rekening mee te houden. Maar vraag dit even na bij reservatie.

Verzorgen jullie bagagevervoer?

Als jullie kiezen voor lusvormige wandelingen, is bagagevervoer, 1 bagage per persoon, niet meer dan 20 kg, steeds inbegrepen in de prijs. Bij andere wandelingen zie bij hoofding bagagevervoer voor de exacte prijzen en voorstellen.

Waar zal ik overnachten?

Waar je zal overnachten, hangt natuurlijk af van het wandelpakket dat je kiest. Meestal vertrekt de wandeling vanuit B&B Aux quatre bonniers in Olne of gelijkwaardig.

We hebben telkens gekozen voor mooie B&B’s, met alle comfort of kleine hotelletjes, of soms op een bijzondere locatie. Zelf uitgetest en goedbevonden. Jullie beschikken steeds over een eigen badkamer. En ook is het ontbijt steeds de moeite waard. (Dat is één van mijn voorwaarden!) .

Jullie accommodatie is steeds zo dicht mogelijk bij jullie wandeltraject gekozen. Soms lukt dit niet, dan zorgen we voor transfer tussen het traject en de accommodatie. Maar is het omdat jullie later dan 6 weken op voor hand boekten, kan het zijn dat we een kleine vergoeding (10eur) vragen. Dank voor jullie begrip.

Wat moet ik elke dag meenemen?

Je neemt een dagrugzak mee, met je lunch of pick nick, een waterfles, een thermos met wat koffie of thee, regenkledij, een eerste hulp pakketje, gsm, (fototoestel of verrekijker), wat reserverkledij,… of nog wat persoonlijke spullen.  (als het koud is ook handschoenen/muts.. als het warm is een petje/zonnecrème).

Zijn wandelvakanties geschikt voor kinderen?

Wegens de vele aanvragen hebben we sinds kort een KID – WalktheKat.
We zorgen voor leuke tussendoortjes, wandelingen tussen de 10 en 15 km, en op aanvraag ook familiekamers.

Wat is meestal niet inbegrepen in onze wandelvakanties?

Het vervoer naar het begin en van het einde van de vakantie naar je thuis. We zijn wel makkelijk bereikbaar met de trein!

Reisverzekering dien je zelf af te sluiten.

De meeste avondmalen zijn niet inbegrepen. Ook sommige lunches. De drank bij de avondmalen en/of lunch. Eigen aankopen.